Facebook - Oratorij.net

Dan na oratoriju

Zbiranje
Dvig zastave
Molitev
Zgodba
Kateheze
Delavnice
Velika igra

Na Sprehodu z Baragom

Trebnje, 19. maj 2018

V soboto, 19. maja, smo se oratorijski animatorji podali na "Sprehod z Baragom" iz Trebnjega v Dobrnič. Prijetno vreme je začinila dobra družba ... :)

V Trebnjem nas je pozdravil trebanjski župnik Jože Pibernik. Ogledali smo si indijanski šotor - tipi v skoraj naravni velikosti ter Baragovo galerijo s slikami in podatki o njegovem življenju. 

Nato smo krenili na naš "sprehod" proti Dobrniču. Zelo hitro smo ugledali grad Trebnje, ki je bil v lasti družine Baraga in v katerem je Friderik preživel svoje otroštvo. Sledil je gozdni vzpon vse do Vrhtrebnja, kjer smo se okrepčali. Krajši del poti je nato minil v tišini in premišljevanju enega izmed Baragovih pisem iz svojega indijanskega misijona. Kar hitro pa je bil pred nami že Dobrnič.

To je bila Friderikova rojstna župnija, kjer še danes stoji krstni kamen, na katerem je bil krščen. Cerkev v Dobrniču je bila naša zadnja postaja. V njej nas je pričakal dobrniški župnik Miloš Košir in nam zaupal nekaj podrobnosti iz procesa za Baragovo beatifikacijo. Zatem pa smo se prijetno utrujeni že poslovili in se odpravili proti domu. :)