Facebook - Oratorij.net

Dan na oratoriju

Zbiranje
Dvig zastave
Molitev
Zgodba
Kateheze
Delavnice
Velika igra

Pridi na nadaljevalno usposabljanje oratorijskih voditeljev!

Ljubljana - Rakovnik, 10., 17. in 24. april 2018

Biti oratorijski voditelj je odgovorna in zahtevna naloga. Ta bi se z njo lažje spopadli, za vas letos spet pripravljamo usposabljanje Oratorijski voditelj II. 

Imelo bo obliko 3 tematsko ločenih večerov, ki bodo potekali tri zaporedne torke v aprilu, vsakokrat od 18h do 21h.
(Lahko se udeležiš tudi le enega večera ali pa vseh treh.)

Rok za prijavo je ponedeljek pred vsakim od usposabljanj (en dan prej, torej).

Teme in termini: 

10. april: Komunikacija z župniki in s starši (ter s sponzorji, občino in mediji)

Oratorijski voditelj komunicira z zelo različnimi ljudmi in skupinami. Ne ustavi se le pri otrocih in animatorjih. Za veliko stvari se je treba uskladiti z župnikom. Potem so tu starši otrok, za katere je pomembno, da lahko zaupajo tistim, ki prevzemajo odgovornost za njihove otroke. Pa sponzorji, občina, mediji … Vsaka od teh javnosti gleda na oratorij skozi svoje oči in mora zato voditelj z njo komunicirati na različen način.

V prvem delu usposabljanja nas bo komunikologinja Alja Zadnik Pobežin uvedla v temeljne veščine pri zastavljanju komunikacije z različnimi ljudi in skupinami. V drugem delu pa bomo izhajali iz konkretne izkušnje dveh staršev (zakonca Merzel z Iga) in župnika (Igor Dolinšek) ter konkretno soočili naše in njihovo doživljanje oratorija.

17. april: Duhovnost in spremljanje oratorijskih animatorjev

Vsi se strinjamo, da odnos oratorijskih animatorjev z Bogom največkrat ni na takšni ravni, kot bi bil lahko bil ali kot bi si ga želeli. A kaj lahko za to naredimo voditelji?

Odgovor bomo iskali na dveh področjih. Nekdanji predsednik ZAO Rok Kastelic bo v imenu delovne skupine za duhovnost podal nekaj iztočnic, kako pripraviti čim bolj doživeto molitev za animatorje.

Drugi del pa bo usmerjen na spremljanje mladih. Salezijanec Janez Potočnik bo predstavil, kakšen je oratorijski (salezijanski) način spremljanja, skavtinja Tinkara Cerar pa svojo izkušnjo spremljanja otrok v skavtski organizaciji.

24. april: Kako moderirati pogovore animatorske skupine

V okviru oratorija se odvije cela vrsta skupinskih pogovorov, ko enostavno sedimo v krogu in se pogovarjamo. Vsebinski pogovor na animatorskem srečanju. Načrtovanje oratorij. Debata. Refleksija. Podelitev izkušenj ... In vse te pogovore največkrat usmerja in moderira – voditelj oratorija.

Mladinski trener Jaka Matičič nas bo teoretično in praktično popeljal skozi osnove moderiranja skupinskega pogovora. Seveda pa se bomo spopadli tudi s situacijami, ko ne gre vse po maslu in se pogovor odvija v vse smeri, razen v tisto, ki je bila načrtovana in zaželena … :)

Prijavite se lahko preko spodnjega obrazca.

Usposabljanje velja za podaljšanje certifikata oratorijski voditelj.

Za več informacij pišite na pisarna@oratorij.net