Facebook - Oratorij.net

Dan na oratoriju

Zbiranje
Dvig zastave
Molitev
Zgodba
Kateheze
Delavnice
Velika igra

Oratorijska usposabljanja

Informacije: Tilen Mlakar, pisarna@oratorij.net, 040 501 581

ORATORIJSKI ANIMATOR I in II

KJE?
V vašem kraju.

KDAJ?
Termin po dogovoru. Usposabljanje traja 2,5 ali 5 ur (+ odmor za kosilo/malico!).

ZA KOGA?
Oratorijske animatorske skupine. Optimalno število udeležencev je 10 - 20. 

novost od 1.11.17: 
KOLIKO?
Cena peturnega usposabljanja je 70 € + fiksni potni stroški 25 €*.
To pomeni, da vsaka skupina plača enak znesek za potne stroške. Oratoriji bliže Ljubljane so s tem solidarni s tistimi bolj oddaljenimi.
Cena usposabljanja vključuje delo dveh oratorijskih trenerjev, materiale in gradivo za udeležence.

* Vseh stroškov usposabljanja je cca. 130 €. Preostanek sofinancirata Oratorij Slovenija in Slovenska škofovska konferenca. 

»Vzgoja je stvar srca«, pravi sv. Janez Bosko. Vendar je tudi res, da je potrebno za dobro delo z otroki in mladimi nenehno napredovati in se izpolnjevati. Vse življenje se učimo in to še toliko bolj velja za vsakega animatorja.

Oratorij Slovenija ponuja različna usposabljanja, ki so lahko dopolnilo rednim srečanjem animatorjev oziroma lahko pomagajo poglobiti določene vidike animatorstva. Usposabljanja so namenjena različnim ravnem: animatorjem pripravnikom, animatorjem, voditeljem ter trenerjem. Za vsakogar se bo našlo nekaj primernega. Ne odlašajte in nas kontaktirajte.

 

NOVOST: "Izgubljeni v času", paket Team building

Pod skrivnostnim naslovom IZGUBLJENI V ČASU se skriva pustolovščina za vašo animatorsko skupino, ki jo oratorijski trenerji pridemo izvesti v vaš kraj! 

Team building igre, soba pobega in zanimiva zgodba, ki animatorje popelje v čisto pravo časovno pustolovščino!

Trajanje: 4 -5 ur

Cena: 70 € + fiskni potni stroški v višini 25 €

PRIJAVNICA

__________________________________________________________________

ORATORIJSKI VODITELJ I ... osnovno usposabljanje voditeljev

"Z usposabljanja za voditelje težko prideš nespremenjen. Verjetno boš obogaten z novimi poznanstvi, nabrušen z novim znanjem, prekaljen z izkušnjami in opogumljen z Božjo besedo." (Izidor, udeleženec) 
Usposabljanje je namenjeno voditeljem oratorija in najožjim sodelavcem voditeljev. Udeležil naj bi se ga vsak oratorijski voditelj, ki vstopa v to vlogo.
Usposabljanje poteka tri dni (vikend). Zaradi kvalitete dela je število udeležencev omejeno na 30; iz posamezne župnije se usposabljanja lahko udeležijo do trije udeleženci. Cena usposabljanja je 30 € na udeleženca.
Vsebine: oratorijski duh, odnos do animatorjev in delo z njimi, organizacija oratorija, sestanki za animatorje, vsebina in pomen iger, priprava animatorjev na kateheze.

Termina 2017/18:

 1. 8. - 10. december 2017 na Rakovniku v Ljubljani
 2. 20. - 22. april 2018 v Dominikovem domu na Pohorju

Prijave na: pisarna@oratorij.net

ORATORIJSKI VODITELJ II ... nadaljevalno usposabljanje voditeljev

Namenjeno je voditeljem oz. pomočnikom voditeljev, ki so se udeležili usposabljanja Oratorijski voditelj I ali imajo že večletne izkušnje.
Usposabljanje poteka v obliki več delavnic oz. predavanj. Vsako srečanje prinaša novo vsebino in novega strokovnega gosta.

Naslednji termini: 10., 17. in 24. april 2018

Več informacij: TUKAJ

__________________________________________________________________

ORATORIJSKI ANIMATOR I ... osnovno usposabljanje animatorjev

Namenjeno je animatorjem, ki z animiranjem na oratoriju šele začenjajo, in animatorjem pomočnikom, ki šele sprejemajo odgovornejše vloge na oratoriju (14 do 16 let).
Vsebine: Skozi dinamične in izkustvene metode dela bomo spoznali, kaj je oratorij in kako poteka. Preizkusili se bomo v pripravi kateheze, delavnice, igre. Dejavno bomo sodelovali v skupini in debatirali o pomenu vrednotenja sebe in soanimatorja.
Prijavnica

 

ORATORIJSKI ANIMATOR II ... nadaljevalno usposabljanje animatorjev

Namenjeno je animatorjem (od 15 do cca. 18 let), ki so se že udeležili usposabljanja Oratorijski animator I oz. že imajo nekaj izkušenj z oratorijem.
Vsebine: Naročnik izbere EN ali DVA PAKETA od spodaj naštetih. Vsak paket traja približno 2 uri in pol, poleg tega je potrebno prišteti še nekaj časa za odmor in malico.
Paketi so oblikovani na podlagi oratorijskih izkušenj in usposabljajo za vse veščine, ki naj bi jih oratorijski animator obvladal. So dinamični, interaktivni in temeljijo na izkustvenem učenju.
PRIJAVNICA

Paket OČE
Zakaj je o veri je včasih težko govoriti? Kdo sploh je Oče in kako si ga predstavljam? Spoznavanje lastne vere in načinov oznanjanja na oratoriju.

Paket KATEHEZA
Kateheza marsikomu predstavlja največji izziv oratorija. Kako pripraviti uspešno katehezo, ki bo dosegla svoj namen in vključevala tako duhovni del kot tudi dinamiko in igro – za začetnike in poznavalce.

Paket VZGOJA
Kako vzgajati na oratoriju? Koliko biti strog in koliko biti prijatelj? Kako delati s tistimi, ki rušijo program? Oblikovanje podobe dobrega voditelja; pomen postavljanja pravil in kazni.

Paket IGRE
Paket je bil v letu 2016 prenovljen. Animatorji se preko iger vživijo v čas sv. Janeza Boska in na ta način spoznavajo nove igre za krajše in daljše odmore ter za različne namene (spoznavanje, gradnja skupine, sproščanje …). Izvejo tudi nekaj teorije o igrah, dobijo pa tudi nalogo, da igro pripravijo in izvedejo sami. Tako igre doživijo ko udeleženci in kot izvajalci. 

Paket MOTIVACIJA
Lenoba, brezciljnost, pomanjkanje energije. Vsak animator mora zmotivirati sebe, da lahko na oratoriju zares deluje v polni meri. Kako? Kaj pa motivacija otrok? Kaj narediti s tistimi, ki se jim nič ne da?

Paket DELO V SKUPINI
Kako deluje skupina, v katero se vedno radi vračamo? Skupinsko delo, spoznavanje različnih karakterjev v skupini. Metode dela v skupini in pomen vrednotenja dela.

Paket KOMUNIKACIJA
Že sam način sporočanja je včasih dovolj, da se odnos spremeni. Kako uspešno komunicirati in s tem ohranjati dobre odnose do otrok in soanimatorjev? Kako reševati konfliktne situacije?

Paket ANIMATOR
Kaj pomeni biti animator in kako biti dober animator: rast animatorja. Kako v svoje animatorstvo vključevati Don Boskove metode dela? Kako ostati animator več let in ob tem uživati?

__________________________________________________________________ 

ORATORIJSKI TRENER ... usposabljanje za vodje usposabljanj

Namenjeno tistim, ki bi radi vodili usposabljanja oratorijskih animatorjev. Starostna meja je 18 let.
Na usposabljanju se bodoči trenerji naučijo veščin načrtovanja, izvedbe in vrednotenja oratorijskih usposabljanj ter metod dela z animatorji na usposabljanjih. 
Udeležba je brezplačna, od udeležencev pa se pričakuje pripravljenost za izvajanje usposabljanj.

Naslednji termin:  po dogovoru

Za prijave in več informacij pišite na: pisarna@oratorij.net

__________________________________________________________________

Zakaj oratorijska usposabljanja?

 • Ker so zabavna in poučna!
 • Ker se tam naučiš marsikaj, kar ti koristi pri delu na oratoriju!
 • Ker bo s tem oratorij boljši, udeleženci srečnejši in animatorji bolj zadovoljni!
 • Ker tam pridobiš tudi druge koristne veščine (vzgoja otrok, timsko delo, organizacija …)!
 • Ker s tem lahko še bolje služiš Bogu, mladim in sebi!
 • Ker tam spoznaš in se povežeš z drugimi animatorji!

Kaj se na usposabljanjih dogaja?

 • Usposabljanja so dinamična in interaktivna.
 • Ne gre za predavanja ali učenja iz knjig – odgovore na vprašanja iščemo preko pogovorov, različnih iger in praktičnih primerov.
 • Vodje usposabljanj imajo večletne izkušnje dela na oratorijih.
 • Krepita se skupinski duh in medsebojne vezi med udeleženci.