Facebook - Oratorij.net

Dan na oratoriju

Zbiranje
Dvig zastave
Molitev
Zgodba
Kateheze
Delavnice
Velika igra

»Vodim, torej sem voditelj«

Posvet oratorijskih voditeljev, Vipava, 7. 1. 2017

V soboto, 7. 1. 2017, je v Dijaškem domu Škofijske gimnazije Vipava potekalo prav posebno srečanje, ki je na vipavski konec Primorske privabilo voditelje iz vseh koncev koprske škofije.

Posvet voditeljev z naslovom »Vodim, torej sem voditelj«, se je začel z nasmejanim jutranjim izzivom za dobrodošlico na vhodu, nadaljeval pa z druženjem ob jutranji kavi ter čaju. Po uvodnem spoznavanju so primorski voditelji mladinskih in animatorskih skupin ob gostu Tilnu Mlakarju spoznavali lik voditelja, razmišljali o svoji skupini in delu z njo ter med seboj delili izkušnje. Po podkrepitvi z malico so svoje znanje nadgradili še ob delavnici, ki jo je vodil Marko Kržišnik, in tako spoznali možnosti, kako lahko na svoji skupini in pa posameznikih v njej gradijo čez celotno leto. Dan se je zaključil s sveto mašo in odhodom z voditeljskim znanjem obogatenih udeležencev.

Tovrstno srečanje voditeljev koprske škofije poteka vsako leto, organizatorji pa se že veselijo naslednjega dogodka 25. februarja v Vipavi — Pomladanskega srečanja animatorjev Oratorija! :)